twins_ss_2015_print_2
  • Share:

Kako su Twinsi pomirili kauboje i indijance

Nakon predstavljene kolekcije za proljeće/ljeto2015.god. na ovogodišnjem Schwarzkopf Cro-A-Porteru iz radionice ovog eklektičnog dvojca stigla je još jedna zanimljiva kampanja mladog ali hrabrog hrvatskog branda Twins iza kojeg stoje Damir Begović i Domagoj Štimac čije ideje oduševljavaju sve širu publiku ali i modne kritičare.Za ovu sezonu Begović i Štimac predstavili su nam svoju viziju savršene ljetne priče čiju su napetu radnju odlučili smjestiti u magičan krajolik općine Fužine koje su smještene u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara. Naime radi se o kolekciji inspiriranoj kaubojima i indijancima. Ovog puta donose nam priču o vječnoj borbi između dobra i zla, u silueti zadržavaju klasične karakteristike svog sad več prepoznatljivog potpisa iza kojeg stoji nevjerovatan konstrukcijski rad na svakom pojedinačnom komadu, stylingu i sveukupnom dojmu cijele kolekcije.

“Veliki dio inspiracije proizlazi iz starih filmova poput “Dobar, Loš, Zao”, “Pocahontas” i “Winnetou” kao i svake sezone Twinsi opet pomiču granice u korištenja alternativnih materijala tako da ove godine na našoj odjeći možete vidjeti komade od jeansa na kojima su našivene školjkice, komade potpuno prekrivene špagom i perijem te prepoznatljive šarene prugice na tepihu za kupatilo u obliku ručne proizvodnje tekstilno plošnog proizvoda tehnikom osnova i potka. Kod izrade kolekcije sve tehnike koje smo koristili bile su nit vodilja inspiraciji kako bi ju na što bolji način dočarali publici kroz svoje oči. ”, izjavili su Twinsi.

Damir Begović i Domagoj Štimac za novo zaštitno lice odabrali su Damirovu sestru i najveću inspiraciju brenda Twins njihovu muzu i model agencije Talia models Anu Begović. Dok su frizura i šminka djelo Twins tima za fotografiju je zaslužna Darija Cikač.Dašak Divljeg zapada u Zagrebu kako i sami navode u kolekciju je donesen i maštovitom interpretacijom poglavice Apača, lika iz knjiga Karl Maya najprodavanijeg njemačkog pisca svih vremena. U obliku karakterističnih kaubojskih šešira, haljina i suknji od perija i špage, uzorka plamena vatre i prepoznatljivih šarenih indijanskih boja. Paleta materiijala su ručno bojana prava koža, plavi jeans, brušena koža i bijeli lan koji su koristili za košulje od kojih i počinje kolekcija.