klisab02
  • Share:

KLISAB

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, najzanimljiviji novi dizajneri na hrvatskoj modnoj sceni, lansiraju kampanju za drugu kolekciju TWO s kojom su debitirali na Cro A Porteru, a s njom donose i novo ime kojim od sada potpisuju rad – KLISAB.

Nakon pobjede na Portanova Fashion Incubatoru i uspješne debitantske kolekcije EXORDIUM, KLISAB nastavljaju karijeru na pisti Cro A Portera prikazavši kolekciju TWO. U njoj ostaju vjerni prepoznatljivom dizajnu ali i razvijaju ga ne samo na drugi, nego i drugačiji način.

Nova kampanja fotografijom Jure Perišića razvija ideju dvojnosti protkanu kroz samu kolekciju TWO; muški i ženski model, odabrani zbog izuzetne sličnosti, podcrtavaju uniseks karakter odjeće koja je izrađena strojno, a oslikana ručno. Pret a porter kolekcija TWO promišljena u konceptu, ekspresivno u minimalizmu, a fotografirana je na lokaciji, sugerirajući nosivost i ulični život KLISAB odjeće.

Modeli uhvaćeni u pokretu dodatno naglašavaju geometrijske volumene i androginost krojeva karakterističnih za KLISAB modu. Razvijajući intervenciju ručnog prskanja boje na odjeću, na vizualima s ruku modela kapa boja i sugerira igru pronalaska simbolične granice između odjeće i osobe koja ju nosi. “To spajanje dizajnerske odjeće i osobe koja dizajn nosi trajna je preokupacija našeg rada.” izjavljuju KLISAB, “i neobično nas veseli što komade iz kolekcije TWO osim na stranicama časopisa ili recimo crvenom tepihu u Cannesu, često vidimo i na ulici.”

Pored spomenutog fotografa Jure Perišića, autorski tim kampanje čine modeli Ivona Bevanda (Talia Model) i Matija Pjatakov (Surreal Management), šminku potpisuje Petra Sever, a kosu Branka Trohar uz asistenticu Jelenu Brnić, Boye by BBK. Unaprijed zahvaljujemo na objavi u Vašim medijima. Za sve dodatne informacije stavljamo se na raspolaganje na nižim kontaktima.