matija_cover
  • Share:

Severina u novoj kampanji Matije Vuice – Lady X’

Dizajnerski imperativ hrvatskih crvenih tepiha, Matija Vuica predstavila je kampanju za svoju novu kolekciju Lady X’. 

Matija Vuica na modnoj sceni prisutna je od osamdesetih godina, no profesionalno se dizajniranjem počela baviti devedesetih godina full lace human hair wigs koje su je definitivno etablirale kao kraljicu hrvatskog haute couture-a.
Skupocjeni materijali poput najfinije svile i čipke, beskrajna kreativnost, inspiracija i posvećenost detaljima, postavili su Matijine haljine modnim presedanom među hrvatskim glumicama i glazbenim divama, a gotovo da i nema javne osobe koja nije barem jednom nosila njenu haljinu.
 
Za zvijezdu svoje kampanje, kojom predstavlja novu kolekciju LADY X’, a koju ćete moći pogledati na večernjašem Schwarzkopf Cro A Porteru, izabrala je Severinu. Matija kaže kako je kostim za Lady X’ priča o haljinama neopterećenim komercijalnim momentom, onima koje izrodi mašta u dubinama kreativnih ladica. Služeći se elementima kostimografije u funkciji mode, ona dočarava različite priče i tako  Lady X’ oblači u magičnu ratnicu, drugiput u bijelu labudicu, crnu udovicu, ili jednostavno elegantnu zavodnicu. Upravo je u Severini s kojom već dugo surađuje u njenim posebnim izdanjima, pronašla famoznu Lady X’, koja oduzima dah čak i u jednostavnom negližeu u koji se presvlači na sceni.

Osim toga, Severina, u svim svojim izdanjima, utjelovljuje koncept human hair full lace wigs ovogodišnjeg Schwarzkopf Cro A Portera kojeg je Viktor Drago na najljepši mogući način posvetio bezvremenoj ženskoj ljepoti.

Kolekcija se, poput svih prethodnih, sastoji od glamuroznih ručno rađenih večernjih haljina po kojima je Matija poznata i za koje kaže kako danas ne može zamisliti da dizajnira išta drugo. Momenti kostimografije u prenaglašenim bokovima, ramenima ili volumenu donjeg dijela haljine, još više podcrtavaju vječnu želju svake žene za uskim strukom, a čipka u crnoj, bijeloj, zlatnoj i srebrnoj boji, perje i sjajni kamenčići, daju haljinama dozu luksuza koji svaku ženu pretvara u Lady X’.

Kreativno vodstvo: Viktor Drago
Foto: Jurica Sertić

Make up: Saša Joković

Kosa: Mijo Majhen
Video: Dino Senčar

Revija Matija Vuica na rasporedu je u srijedu 23.10.2013. u 20.00 sati @ Schwarzkopf Cro A Porter / Zagrebački velesajam / Paviljon 1.

Invalid Displayed Gallery